Honlapkészítés

honlapkészítés

Kapcsolat

Tel: +36.203507161
Fax: +36.46531358
E-mail: info@honlapom.hu
web: www.honlapom.hu
blog: blog.honlapom.hu

Ügyfélszolgálatunk elérhető:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 8.00 - 16.00
Szerda: 8.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00
Péntek: 8.00 - 16.00
Szombat: 10.00 - 13.30
Vasárnap: Zárva

Domain választás - funkció és keresők

Hogyan válasszunk domain nevet?


Az új honlapunkat a látogatók, a potenciális vásárlók, és ügyfelek domain nevünkkel fogják azonosítani, ezért fontos, hogy jó domaint válasszunk.

Nézzük milyen szempontok alapján válasszunk domain nevet.

1. Megjegyezhetőség

Az egyik legfontosabb szempont egy domain esetében, annak megjegyezhetősége a látogatók számára. Köthetjük a domain nevet a cégnevünkhöz (pl. Magyar Ablak Kft. - magyarablak.hu ), vagy köthetjük a szolgáltatásunkhoz ( ablakcsere.hu ) is. Amennyiben a ceg profilja szűkíthető 1-1 szolgáltatásra az esetben javasoljuk az utóbbi megoldást.

Minnél rövidebb a domain annál használhatóbb, hiszen könnyebb megjegyezni és az elértés, elírás veszélye is kisebb.

Lehetőség szerint a kiválasztott domain írás- és kiejtési módja egyezzen meg.

2. Keresőoptimalizálási szempontok

Keresők szempontjából a legfontosabb szempont az, hogy a látogatók számára legrelevánsabb, legkézenfekvőbb szóból képezzük domain nevünket. Az alábbi oldalon tudjuk ellenőrizni, hogy egy adott kifejezésre hány keresés indul el a google keresőben:

https://adwords.google.com/KeywordPlanner

3. Minden foglalt, mit tehetek?

Ha már foglalt a domain amit kiválasztottunk ne csüggedjünk. Kiváló megoldás ha 1-1 szó ragozott alakját (pl. ablakotcserelek.hu) regisztráljuk domain névként. Ezen kívül a többes szám használata is megoldást jelenthet.

Szintén megoldás lehet ha földrajzilag szűkítjük tevékenységünket (pl. ablakcseremiskolc.hu).

Amennyiben nem használhatóak a fenti tippek, képezhetünk domain nevet egy második kulcsszó segítségül hívásával (pl. ablakcsere-ajtocsere.hu).

Figyeljünk azonban a konkurencia domainjeire is a fenti módszerek használata során, nehogy más honlapra szállítsunk látogatókat választásunkkal - törekedjünk rá, hogy a domain maradjon könnyen megjegyezhető és összetéveszthetetlen.

4. Végződés

Magyarországon a legértékesebb a magyar, tehát a .hu azonosító. Látogatóink nagy része egy honlapcímet hallva a végződést magától értetendően .hu -nak gondolja, ezért elsősorban .hu domain regisztrálására törekedjünk amennyiben a célcsoport magyarországi. Ha végképp foglalt minden lehetőség .hu alatt a .eu és a .com végződést javasoljuk.

5. Milyen domaint ne válasszak?

Ha a fenti szempontoknak megfelel a kiválasztott domain név, már csak egy "szűrőn" kell átmennie:
kerüljük a versenytársaink cégnevével megegyező illetve abból képzett és a védjegyi oldalom alá eső kifejezéseket a regisztráció során, ugyanis ilyen esetekben peres úton elvehetik tőlünk a domain nevet.