Honlapkészítés

honlapkészítés

Kapcsolat

Tel: +36.203507161
Fax: +36.46531358
E-mail: info@honlapom.hu
web: www.honlapom.hu
blog: blog.honlapom.hu

Ügyfélszolgálatunk elérhető:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 8.00 - 16.00
Szerda: 8.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00
Péntek: 8.00 - 16.00
Szombat: 10.00 - 13.30
Vasárnap: Zárva

Keresőoptimalizálás a honlapom.hu eszközeivel

A honlapunk kulcsszavakra optimalizálása a tartalom optimalizálását és a megfelelő domain kiválasztását követően az egyes aloldalak paramétereinek beállításával folytatódhat.

A honlapom.hu honlapkészítőbe bejelentkezve éri el a "Keresőoptimalizálás" menüpontot, ahol testreszabhatjuk a keresők számára fontos paramétereket.

Az alábbi paramétereket tudja itt beállítani:


Menüpont neve: az itt megadott név jelenik meg a honlapon mint menünév (A "kezdőoldal" menüpont nevét érdemes átnevezni a fő keresőszavunkra!).
pl. ennek a menüpontnak a neve: keresőoptimalizálás

A tartalom címe: az itt megadott szöveg az adott menüpontban mint cím lesz látható: bővebben, esetleg magyarázva a menüpont nevét, tartalmát
pl. ennek a menüpontnak a címe: keresőoptimalizálás a honlapom.hu eszközeivel

URL: a domain után látható karaktersorozat ami az adott aloldalra hivatkozik - alapból beszédes URL-t használunk, amit rendszerünk a menüpont nevéből képez, ezt érdemes változatlanul hagyni ha a menüpont a kulcsszavunkat tartalmazza, amennyiben nem tartalmazza kulcsszavunkat érdemes átírni

Az oldal fejléce (title): a honlap fejlécében megjelenő szöveg, a keresőket EZ befolyásolja leginkább, mindenképpen írjuk át, hogy gazdagon tartalmazza kulcsszavainkat!

Az oldal leírása (description): a találatok alatt megjelenő szöveges rész, melynek elsősorban az a szerepe, hogy magyarázza a honlapot, gazdagon tartalmazza kulcsszavainkat, értelmes leíró mondat formájában.

Kulcsszavak (keywords): itt vesszővel elválasztva sorolhatja fel kulcsszavait.

A legfontosabb szabályok:

  • a menüpontjaink elnevezésénél is törekedjük a kulcsszó használatára
  • a kezdőoldal menüpont nevét írják át a fő keresőszavukra
  • az egyes aloldalak paraméterei különbözzenek
  • az "oldal fejléce", "oldal leírása", és a "Kulcsszavak" tartalmazzák kulcsszavainkat annak függvényében, hogy az adott menüpont tartalmában milyen kulcsszavak a legdominánsabbak
  • a kezdőoldalunkat optimalizáljuk a legfontosabb kulcsszavainkra, az aloldalakat ugyanezen kulcsszavakat bővítve, vagy kiegészítve optimalizáljuk (pl. főoldali kulcsszó: bogács üdülés, galéria menüpont kulcsszava: bogács képekben, bogács üdülés képek, programok menüpont kulcsszava: bogácsi programok)
  • az oldalakat 1 maximum 3 szóra, kifejezésre optimalizálja, ne halmozza őket